FÖRFATTARE

Jag började sent med min författarkarriär, men som ordspråket säger: "Bättre sent än aldrig" Skrivdon när datorn är ur funktion

Författarskapet har varit en fritidssysselsättning som skapat en heltidssysselsättning.  Som socionom och terapeut mötte jag dagligen människor, som på olika sätt blivit utsatta för livets påfrestningar. Att få ta del av dessa människors berättelser och gemensamt hitta möjligheter ur svårigheterna, skapade både glädje och tillfredsställelse i kuratorsyrket.
 
I författarskapet kan fantasin flyta fritt utan begränsningar. I alla fall när berättelserna ligger i sin linda. Kontrasten mellan livets olika svårigheter och fantasins gränslöshet ger massor av energi till skrivandet. 
 
I skrivandets stund  blir jag lätt uppfylld av mina berättelsers huvudfigurer, som jag bor och lever tillsammans med, tills berättelsen är skriven. Det är en viss sorgeprocess som tilltar när sista sidan är berättad. En fantastisk, men oerhört intensiv tid.
 

HOBBYFOTOGRAF

Att läsa en bild är lika viktigt för mig som att läsa det skrivna ordet. Canon systemkamera
 
Fotografera har därför blivit en alltmer viktig sysselsättning. Att bo på den svenska västkusten, stå på en klippa över ett skummande och brusande hav och vänta på att det "rätta" ljuset skall infinna sig och sedan lyckas fånga just det ögonblicket på bild, är en fantastisk upplevelse.
 
Jag har alltid tagit kort, men det är först sedan digitalkameran kom in i mitt liv, som en ökad medvetenhet om fotograferandet och bilden infunnit sig. Jag fotograferar med förkärlek naturens olika skiftningar i både djur- och växtriket.
 
I Holgerböckerna illustrerar jag Holgers äventyr med bilder som fotograferats i Holgers, oftast marina, miljö.