Holgers böcker - "Holger fiskar", "Holger på hummerfiske"

Holger är huvudfiguren i en serie barnböcker. I Holger-böckerna följer du med Holger på olika äventyr bland  djur och natur. Varje bok är fristående och berättar på ett roande, spännande och kunskapshöjande sätt om fakta kring ett tema.
 


Holger-böckerna är fyllda med bilder från Holgers olika äventyr.  Att sätta samman text med bilder ur autentiska miljöer skapar ett annorlunda och spännande uttryckssätt att berätta barnböcker.
 

Recensioner

Ur Holger fisker:

"Hvad er nu det!
Holger maerker et kraftigt ryk i fiskesnoren, som traekkes ned i det dybe hav. Holger kan naesten ikke holde fast i den.
"Farfar", råber han, "hjaelp, jag har fået et kaempestort monster på krogen....."

 

Läs mer ... 

Ur Holger på hummerfiske:

"Holger och Harry blir så upphetsade av fångsten att de trasslar in sig i den långa linan som ligger i båten.  Hummertinan ramlar ned med en duns bredvid pojkarna och den stora, svarta hummern ser mycket irriterad ut.

- Hoppsan, säger farfar. Det var tur att ni inte ramlade in i tinan, för då hade ni säkert fått er ett nyp av storhummerns jätteklo."

Bläddra i boken ....

Läs mer ...

 
 

HOLGER OCH SJÖRÄDDNINGEN

Ur Holger och Sjöräddningen:

"SKRAAAP, GNISSSSSEL, PLASK

Den snabba motorbåten kör rätt på ett grund och det blir tvärstopp. Föraren i båten flyger överbord och hamnar i vattnet med ett plask.

- Hjälp till att dra upp ankaret, Holger. Nu är goda råd dyra! Vi måste skynda oss och hjälpa personen som ramlat i vattnet", säger farfar


10 kr av varje såld bok om HOLGER OCH SJÖRÄDDNINGEN skänks till Sjöräddningssällskapet
 
Läs mer ...

 

 

Bläddra i boken ....  

Ur Holger och Hedvig på bryggan:

- Men vá nu då, vrålar Holger. HJÄLP, jag har fått en riktig krabbtaska. Kolla vilka klor.

Holger drar upp krabban på bryggan. Han försöker lyfta upp den i hinken, men krabban smiter snabbt över bryggkanten och plumsar ner i vattnet igen.

- Oj, oj, vilket monster. Jag hade vunnit hela tävlingen om den inte hade rymt.

 

Bläddra i boken .... Läs mer ...

 


 

- Skepp ohoj, skriker Smarte Harry från utkiksplatsen i masten. Skepp akterut, skepp akterut.
- Vad skådar mitt friska öga, vrålar kapten Enöga. Det är piraten Räkröta och hans skjutglade kompanjon Nolhåtte-Stellan. Hissa seglen, nu ska vi visa dom vem som har den snabbaste skutan på Västerhavet.

 

Bläddra i boken ....

Läs mer ... 

 Holger och farfar sitter och småpratar vid köksbordet.
- Vilken fantastisk resa, säger farfar och ett sånt spännande äventyr. Tänk vad många vilka djur du kommer att få se.
Det pirrar i magen på Holger när dom pratar om resan. Redan nästa morgon skall han flyga ända till Sydafrika, för att hälsa på kompisen Harry.

 

 

Läs mer ... 

En tråkig dag blir mycket roligare när Holgers nya grannar flyttar in i grannhuset. Det är en färgstark och spännande familj.

Tvillingarna Hilda och Hulda är superduperbästaste pannkaksbagare och bakar en väldigt speciell pannkakstårta. Holger, tvillingarnas pappor och alla husdjur äter gärna av tårtan, men inte katten Elsa för hon gillar bara möss.

 

 

 

Läs mer... 

Holger och Arvid får hänga med farfar på ett spännande havsöringsäventyr.

Killarna lär sig massor om havsöringen, men lite läskigt blir det när farfar jagar iväg en tjuvfiskar med indiandans och höga skri.

 

 

 

 

Läs mer...